Stengade 56A, 3000 Helsingør

Smuk, Byfornyet, Fredet trofæ-ejendo. Lav udgift til vedligehold

Fantastisk ejendom beliggende i Helsingørs største gågade, kun 100 meter fra Statshavnen, stationen, kulturværftet og buscentral, ligger denne ualmindeligt smukke ejendom, som i 2006 blev byfornyet i samarbejde med Kulturarvsstyrelsen og fredningsafdelingen i Helsingør kommune. Huset har været meget skilt ad, og alt er nænsomt restaureret efter ældgamle principper, og opgraderet til en meget høj standard.
Huset indeholder 4 meget flotte beboelseslejligheder, og i stueplan ligger en velbesøgt Café - "Karisma"
Gården har en helt speciel atmosfære med det flotte bindingsværk og gårdbelægningen i toppede sten. Den lille anneksbygning i gården indeholder et stort rum, hvor lejerne kan opstille en vaskemaskine, et skralderum samt et stort rum med porte ud mod gården. Her kunne nok etableres lidt erhverv. Tagetagen på denne bygning er to store rum i meget fin stand, med flotte gulve.
Pulterrum til lejlighederne er etableret i den bageste ende af hovedhusets længe inde i gården, og inde bag disse er der et rigtig flot og veldisponeret fyrrum.
Under en stor del af den bageste længe inde i gården, er der et par store kælderrum med buet loft og murstensgulv - i meget smuk stil. Forhusets kælder benyttes af Caféen, som lager og hensætningsplads.
Alt fremtræder i rigtig flot stand.
Der skal ikke påregnes særlig store udgifter til løbende vedligeholdelse uanset det er nogle år siden alt blev sat tip top i stand. Det er naturligvis årsagen til, at denne ejendom har et noget laver afkast i % af investeret kapital, end andre bygninger, som fremtræder i betydeligt ringere stand.